» »

Vojaška parada v Ljubljani

Vojaška parada v Ljubljani

Karaya 52 ::

Vojaška parada v Ljubljani; župan Jankovič obljubil gostoljubje.

Pred 30. leti je jokalo nebo, naši levičarji romajo v Kumrovec, treznim in prisebnim pa ostanejo forumske debate.

Ob podpisu sporazuma o soorganizaciji osrednje proslave ob 65. obletnici osvoboditve, ki bo 8. maja v Ljubljani, je obrambna ministrica Ljubica Jelušič izrazila željo, da željo, da bi 70. letnico čez pet let obeležili z javno vojaško parado po Ljubljani. "Naša javnost mora odpreti svoja srca za Slovensko vojsko in parado," je vse, kar manjka, da bi imeli parado, je dejala ministrica.


Na sobotni proslavi, katere glavni organizator je ZZB NOB, bo sicer sodelovala častna garda, vojaški orkester, praporščaki in topniška enota, ki bo ob 13. uri izvedla devet slav iz topov B1, kalibra 76 milimetrov. Ljubljano bodo prvič ob takšni proslavi preletela tudi vojaška letala.


Vir: Finance

Vladna podpora je na najnižji točki. V takšnih časih oblast iz riti potegne ideološke zastavice in na ulice pošlje tanke. Vodnih topov nimamo, imamo pa vojsko. Nam grozi vojaški udar oz. bo Matthai znova propagiral peticijo proti paradi?

PaX_MaN ::

Za parado čez pet let bo odgovorna, sodeč po vseh forumskih debatah, Janševa vlada. :očesavrtečsmajli:

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

BALAST ::

Toliko da se vojska otrese prahu na uniformah, sploh uradniki ter in super športniki, ki jih je več kot same pehote.

zee ::

Heh. Grčiji bomo posodili xxx milijonov EUR, vojaško parado kanimo imeti...

Morda bi bilo bolje, če bi evrske bankovce javno zakurili na Rožniku in zraven pekli kakšnega vola.

Point:
A res nimamo/nimajo boljšega za početi?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

bluefish ::

Je treba Patrie zapeljati na svež zrak.

PaX_MaN ::

Je treba Patrie zapeljati na svež zrak.

Oja, tiste tri, ki smo jih celo sestavili so pa res panorama za videt!

A res nimamo/nimajo boljšega za početi?

Majo, majo - furajo se po cestah, korakajo po tleh, letajo po zraku. Oh, wait...

Karaya 52 ::

Pomoje so ugotovili da jim z "novo politiko®" ne bo znselo do konca mandata pa obračajo ploščo na partizanske viže. Toliko da bazo opomnijo na "mi smo more krvi prolili za bratstvo i jedinstvo naših naroda" in potem ko vidijo da jih narod ne mara "i nećemo dozvoliti nikome da nam dira, da nam ruje iznutra to naše bratstvo i jedinstvo."

bluefish ::

PaX_MaN je izjavil:

Je treba Patrie zapeljati na svež zrak.

Oja, tiste tri, ki smo jih celo sestavili so pa res panorama za videt!
Brez skrbi, sarkazem.

PaX_MaN ::

Brez skrbi, sarkazem.

Saj.;)

msjr ::

Jest bi pa imel parado, ampak tako kot se spodobi, s tanki, nizkoletečimi reaktivci, helikopterji, pehoto, konji ipd. Taka s tremi patriami in enim pilatusom me ne zanima.

Ziga Dolhar ::

Se ni o paradi nekaj govorilo [in zgražalo] v času Janševe vlade?
https://dolhar.si/

Gregor P ::

Drži, se je ...
RTVS: Znani Slovenci proti vojaški paradi

... pa še splošen članek na temo vojaških parad:
RTVS: Parade so 'zdravilo' zoper razum
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

AtaStrudl ::

Ce bi prebrali karajev post (st 1) bi videli, da o kaki paradi s patrijami sploh ni govora.

Iz ta zglancanih kanonov streljajo vsako leto, mazoretke (castna ceta) pa tudi ne bodo prvic plesale v javnosti.

Edino, kar je novo, je "prelet letal", ampak od tistih dveh prduljic se pa tudi ne bo podrla Ljubljana.

Torej WTF?

PaX_MaN ::

Tole njega moti:
[...]željo, da bi 70. letnico čez pet let obeležili z javno vojaško parado po Ljubljani.

USS Liberty ::

Včeraj so v LJ imeli neko mini vojaško parado, na kateri je sodelovala tudi Slovenska vojska. Streljali so s topovi, Ljubljano so pa preletavali vojaški Pilatusi. Načeloma me nič ne moti, če neokomunistične in jugonostalgičarske stranke pri nas prirejajo neke parade s preživeto ikonografijo, saj v demokraciji pač lahko vsaka stranka, ki deluje legalno, prireja svoja zborovanja. Me pa zelo moti prisotnost Slovenske vojske na teh komunističnih strankarskih zborovanjih in to iz dveh razlogov:

Prvič, zato ker so na teh zborovanjih v prvih vrstah in tudi med organizatorji ljudje s Kučanom na čelu, ki se zavzemajo, da bi to isto Slovensko vojsko, katero so sedaj izkoristili v propagandne strankarske namene, čimprej ukinili in te isti ljudje, ki organizirajo te militantne komunistične parade, se dvolično zavzemajo za nekakšno demilitarizacijo in jim gre Slovenska vojska že od vsega začetka na jetra in še danes, tako kot tudi leta 91, te isti ljudje organizirajo in podpisujejo nekakšne deklaracije proti SV in za njeno ukinitev ter s pomočjo ljubljanskega župana z Ljubljanskega gradu mečejo razstavo veteranov SV.

Drugič, zato ker so nas v šolah v bivšem sistemu te isti ljudje učili in nam prali možgane, da smo morali kot papagaj pri zgodovini ponavljati, da je direktna naslednica komunistične partizanske vojske JLA, in smo tudi za Dan JLA morali praznovati 22.12., obletnico dneva, ko so leta 41 ustanovili prvo proletarsko brigado. Danes pa te isti ljudje, ki so že ene desetkrat priredili našo zgodovino, le to spet prirejajo in nam s TV ekranov sporočajo, da je naslednica partizanske vojske Slovenska vojska....

Če imajo v Ljubljani radi komunizem in jugo parade, naj to imajo, vendar naj v to ne mešajo Slovenske vojske, saj je pri nas SV, za razliko policije do sedaj bila nepolitična in nestranskarska in tako naj ostane tudi v bodoče. Predlagam, da v Ljubljani na njihove parade raje povabijo upokojene oficirje JLA, saj so oni nasledniki partizanske vojske. Lahko pa bi za goste na takšno parado povabili tudi kakšno častno četo iz Srbije, saj bi se le ti v Ljubljani, ki je bolj prosrbsko kot pa proslovensko usmerjena, počutili kot doma….
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

AtaStrudl ::

Sem bil vceraj ves dan doma, pa nisem slisal tistih strasnih letal... Kje pa so se to sli?

Ja, ce te pa preganjajo komunisticni jugostrahovi, je pa polozaj res malo brezupen...

Karaya 52 ::

"Naša javnost mora odpreti svoja srca za Slovensko vojsko in parado,"


Pod to izjavo Jelušičeve vidim napore, da se delu javnosti, ki ima odpor do SV vojske, prikaže ta v projugoslovanski luči. SV je naslednica teritorialne obrambe in njena naloga ni varovanje ideologije, "le" ustave. Mi je pa všeč nova pustna kolekcija častne čete (pripravljan za obletnico izkrcanja v Normandiji, na katero pa nikoli nismo bili povabljeni), v duhu španskih borcev s kardinalsko rdečo čepico, naslednje leto bo baretka spominjala že na titovko. Pilatusom bodo namalali peterokrako in kar naenkrat bo v zgodovinskih učbenikih slika partizanskega pilatusa PC9 v boju z FW190.

donfilipo ::

Ne vem ali sem zato, ker sem že čez 50, malce staromoden, ali pa je parada v kateri preletavajo baloni in ponciji in ni velikih raket, tankov in sijaja, nekako parodija na 'veličino', ki pa je bila spet seveda bolj paradna kot dejanska. Pravijo da če je kurz, ga ne kaži:))
Drugače pa priznam, da so mi parade vedno bile smešne in nikoli nisem razumel navdušenja očakov nad njimi.
Ampak dobro...če ljubica pravi, naj fantje pokažejo kar imajo:O
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

zee ::

in imajo jako malo-/ega za pokazati 8-O
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

donfilipo ::

Danes je moderno namesto boga govoriti o 'big other'. Obstaja tudi literarna verzija: big brother:) Niso identični, a so iz istega kotla:) Skupaj bog, big other in druge oblike rahlo 'domišljijsko' in poljubno definirane oblike kolektivne zavesti ali 'očakov socialnega mema', nedvomno niso larifari....njih efekti so večji, kot si lahko predstavljamo in merimo, ampak ker meriti še ne znamo in smo na videz morja stran... nam ostane učeno in neučeno razmišljanje:) Bullshitting. Špekulacije.
No ker so nekateri ugledni možje uspeli s tem... bom še sam priložil svojo skledico in si potem zamislil, da se je napolnila:)

Parada služi kot demonstracija moči za big other-ja. Če je ta deloma utelešen v obliki konkretnega možakarja in diktatorja, večja je parada. Če ga nadomešča skromen demokratičen ekonomist, parade ni:) Ker utelešenje big otherja v obliki racionalnega, nekatere manifestacije zamenja z drugimi. Big gaze ali vsemogočno oko 'big otherja' se nasiti z koncerti, umetniškimi predstavami itd... ki ravno tako več stanejo kot prinesejo:) Ker pač big other ne ploska (razen če je poosebljen v Titu:) in realno ne znamo izračunati, kako pozitivno vpliva na kolektivno zavest tak show, je vložek vedno rizik, ampak ponavadi tudi profit. Na drugi strani, čeprav nimamo številk in silnic, imamo NOS da vidimo, kdaj severnokorejska parada s svojimi sijočimi raketami, v bistvu niti lokalnega niti globalnega big otherja, ne zadovolji več. OK!

Zdaj pa the interesting part: kaj pa predstave, ki big otherja nekako ogorčijo in onezadovoljijo. Kar nekaj jih zagotovo je, a so zato hudo profitabilne za nekatere organizatorje. To naj bi zadeve odtehtalo. Po drugi strani se take predstave na vse kriplje skuša skriti v kroge tistih, katerim big other take predstave oprosti:) V določene posebne 'elitne' krogce. Ok.
Zdaj pa državna parada. Nekaj stane...videli bomo vsi...saj je vsem namenjena. Ampak ne morem se znebiti občutka, da bo predstava užalila big otherja in tako povzročila škodo:) To bi bil pa šlamasel brez primere in upam, da se pač motim, ker sem še iz časov drugih parad. Če se ne, potem naj demonstracije moči nadomestijo kulturne in umetniške manifestacije, tam sem prepričan, da big other ne bi bil užaljen. Ker silne vojske vendarle niso slovence naredile v očeh big otherja malce drugačne od ostalih narodov. Kultura pa. Demonstracijo moči za big otherja pa naj enkrat na nekem velikem random izbranem trgu priredi NATO, no in če bo ta kdaj poražen... potem ostane gmajna, puška in en metek, tega pa potem niti big other ne vidi več, vsaj tako se zdi dandanes:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V Franciji paradirala tudi vojaška računalniška enota

Oddelek: Novice / Varnost
63641 (2231) carota
»

Facebook bo za politično propagando lokacijo preverjal z razglednicami

Oddelek: Novice / Ostalo
297705 (5142) gus5
»

Slovenija v NATO (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
20939739 (36389) SimplyMiha
»

Ali bomo dan državnosti obeležili z vojaško parado? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
13010837 (7932) jype

Več podobnih tem