» »

Tržna vrednost slo spletnih strani?

Tržna vrednost slo spletnih strani?

lordvader ::

Predstavljajte si, da ste poslovnež, ki želi zakupit nekaj spletnih strani v Sloveniji z namenom prevzema tržnega deleža spletnega oglaševalskega kolača po segmentih obiskovalcev.

Koliko so po vašem takšnemu vredne npr.:

24ur.com
najdi (no, to že vemo)
partis.si
avto.net
izklop.com
genspot.com
finance.si
podnapisi.net
med.over.net
had.si

Vaša mnenja, obrazložitve?

Tilen ::

Vredne so točno toliko, kot je nekdo pripravljen plačat zanje in čisto nič več. Zakaj bi kupoval celotno stran ne vem, zna biti za nekoga neprecenljive vrednosti, lahko pa za primerno ceno kupiš oglaševalski prostor. >:D
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

lordvader ::

Slab in neinformativen odgovor. Pričakujem še koga, ki mi bo zatežil naj pogooglam :)

Doma imam avto ki je vreden (oh, naključje!) prav tako toliko, kot je nekdo pripravljen zanj plačat.

Tody ::

Te spletne strani niso avtomobili kjer lahko dilaš kak euro gor ali pa dol. 24ur.com ti lahko prodajajo za pol mio eurov ampak če zdraven ne boš kupil (dobil) novinarske in uredniške ekipe bo to bolj slaba naložba saj bo spletna stran v 7 dneh zgubila vse kar ponuja. Uporabniki pa ne bodo dvakrat pomislil in šli k konkurenci.

Da bi pa kdo kupoval cela podjetja je spet malce bosa.

Da bi zakupil oglaševalski prostor vseh teh strani pa si lahko greš sam zračunat večinoma imajo na spletnih stranh objavljen koliko stane kak oglas. In še to si čisto časovno omejen.

ZGI ::

Mal offtopic ampak je*iga.

Kdo bo pa kupil 24ur, ko pa same bedarije pišejo :)
Tajiti zmoto, je dvojna zmota.

knesz ::

24ur.com $617273.4 USD
najdi.si $502583.1 USD
partis.si $157409.9 USD
avto.net $194647.2 USD
izklop.com $95330.7 USD
genspot.com $62342 USD
finance.si $97287.1 USD
podnapisi.net $446015.4 USD
had.si $31762.3 USD
slo-tech.com $54509.1 USD

techfreak :) ::

Mal offtopic ampak je*iga.

Kdo bo pa kupil 24ur, ko pa same bedarije pišejo :)

Ja ampak oni prav z bedarijami služijo. To je pomembno, ne pa kakovost.

IceIceBaby ::

Zakaj pa nebi kupil podjetja oz. strani? Novinarje oz. "novinarje" dobiš v enem tednu. Prav tako ni noben problem preseliti strani na nove strežnike in nadaljevati z normalnim delovanjem.

Sicer nimam pojma, koliko so take strani vredne. Pred nakupom je pač potrebno dobiti čim več informacij o poslovanju, narediti kakšno analizo in potem pač ponuditi primerno ceno.

Tista formula 10 do 12 mesečni promet pri straneh z močno blagovno znamko verjetno ni več povsem ustrezna.

Aja, za had.si bi jaz dal kakšnega. Glede na to kako had jamra, da se z bloganjem nič ne zasluži verjetno ni več vreden. Pač, ni komercialno usmerjena stran.

V-i-p ::

knesz: jebote, 24kur si dal na prvo mesto? :P
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

dronyx ::

Tu nimaš nikakršnih podatkov, na katerih bi lahko delal analizo. Koliko so firme, ki upravljajo s portali zadolžene, kakšen je keš flow, struktura prihodkov in odhodkov...24ur recimo brez pro plusa oziroma pop tvja ti ne pomaga nič, ker boš prej kot v letu dni pristal pri številu bralcev, ki bo na nivoju bolje obiskanega bloga. Veš koliko reklam za 24ur.com se vrti v prime timu na TV? Samo izračunaj, koliko te bi stalo takšno oglaševanje, ko ne bi bil več del iste firme!!! Močno pa dvomim, da 24ur.com plačuje POP TV vse te reklame, sploh pa po tržni ceni.

lordvader ::

Moje mnenje je, da se ob prodajah tašnih strani ne prodaja samo "stran", ampak:

- vsebina
- userji
- tehnični del strani
- 3 ali 5 letna pogodba z vodstvenim kadrom in tehničnimi vodjami

In seveda je tista zgoraj opisana formula čista neumnost, ker slabo zajema aspekt izredno hitro rastočega medija za oglaševanje.

@knesz:
Moje mnenje je, da so cenovne razlike precej ekstremne in ne gre samo upoštevat obiska (oz. dosega), ampak tudi "dodano vrednost branda", prepoznavnost in tudi možnost oglaševanja. Če upoštevam to, bom sam rekel nekaj takega:


24ur.com - 17.000.000 EUR : izredne možnosti za oglaševalce, izreden obisk, ampak da bi dosegel vsaj dvakrat višjo ceno preprečuje dejstvo, da je obisk umeten in ga zagotavlja le televizijski del v ozadju, kjer dnevno forsirajo spletno stran. če se ob nakupu dogovorimo za dnevno oglaševanje za rok 3 leta, potem je cena vsaj pet milijonov višja. ampak jasno je, da je portal že zdavnaj dosegel svojo kritično maso in tudi oglaševalske akcije ne morejo niti približno doseči svojega pravega občinstva. targetirano oglaševanje tu zgleda kot streljanje s šibrovko. nekaj bo zagotovo zadelo, zato pa morajo na tem portalu biti cene tudi primerno nizke (oz. kot je slišati, oglaševanje na portalu je zastonj v primeru da zakupiš tv oglas). to je portal, ki dela škodo vsem ostalim portalom. dobrodošli v kapitalizem. je pa poleg najdija tudi portal ki ga ne želite kupit.

najdi.si 8.000.000 EUR : iskalnik ki umira, od lokalizacije googla obisk samo strmo pada, stranski projekti najdijevcev pa se nikakor ne primejo. dejstvo je da imajo samo en brand - najdi.si ; oglaševanje je samo eno, ki je prav tako preživet način - oglaševanje na zakup iskanih pojmov. kot že rečeno - tega iskalnika zagotovo ne boste kupovali. deal s pošto je bil preko VIP (vez in poznanstev).

partis.si 350.000 EUR : portal ki je sicer super in vse, ampak zaradi pol-legalne vsebina bi ga kupilo samo kakšno podjetje ki prodaja izdelke iz marihuane ali pa kak pornošop. če ne spadate v to kategorijo, ga za namene kovanja zaslužka ne boste kupili.

avto.net 10.000.000 EUR : ta portal kupite zdaj, ker ko bo kupovanje avtomobilov postalo ponovno popularno boste od idealnega nišnega oglaševanja živeli kot grof. kupite kljub visoki ceni!

izklop.com 3.000.000 EUR : portal z neverjetno ogromnim potencialom. dejansko je to fenomen v slo oglaševalskem prostoru, ki ste ga hoteli kupiti že včeraj. zaradi ogromnega maneverskega prostora glede pridobivanja novih obiskovalcev ki ga še ima, je cena za nakup trenutno idealna. kupite - nujno - včeraj!

genspot.com 550.000 EUR : nekaj oglaševalskega potencijala, problem je neprepoznaven brand. a kdo ve kaj je genspot? je že kdo bil kdaj na tej strani? verjetno, vendar ne vemo, ker se nekako nismo prav zavzeli. zadržan pri nakupu.

finance.si 5.000.000 EUR : fenomenalen nišni portal, ki si je zagotovil preživetje brez tiskanega zaledja. prepoznaven brand, (ponovno) niša, sky is the limit. problem je samo v tem, da je že dosegel kritično maso svojih uporabnikov in je cena nekoliko visoka glede na to da neke blazne rasti ni več za pričakovat (brez da bi oškodovali ozko ciljno publiko). če boste kupili, boste dobro vedeli zakaj ste to storili. ;)

podnapisi.net : tu se bom raje vzdržal ocene, obisk (predvsem iz tujine) je ogromen. po moje fantje dosegajo dobre rezultate za portal, katerega bi sam uvrstil v spodnji zgornji rang po incomu. kupec, ki bo vedel kako združiti visok obisk iz tujine in relativno visok obisk iz slo bo za primerno ceno planil po tem portalu. z razmislekom priporočam nakup.

had.si : še en, pri katerem se bom vzdržal ocene vrednosti - ampak samo zato, ker v bistvu ne vidim pravega pomena kupovanja bloga. had je v vsakem pogledu opinionmaker. in kot tak si lahko privošči da včasih svojim bralcem kakšno stvar "namigne" in "prišepne". vendar po moje to več kot lep dodatek k plači nikoli ne bo.

slo-tech.com - priceless.

PrimozR ::

Priceless meaning? Ne bi noben kupu? :>

lordvader ::

ma ne, je bolj kot hec. po moje ima st velik potencial, ravno zaradi zelo ozkega tehnično usmerjenega communityja, ki ga je težko doseč drugače kot preko ST. ampak ker ne poznam podrobnejših podatkov o obisku si pa napovedi res ne bi upal delat. tako če ošvignem alexo na hitro pa bi rekel 200 ceglov... :) (pri čemer nisem niti približno upošteval bounce rateov, dejanskega dosega ipd.)

knesz ::

Lahko se tudi sami poigrate na websiteoutlook, tam sem za hec pobral vse te podatke. :)

lp

MeGreat ::

za partis močno dvomim da bi ga kdo kupil. pa tudi cene 350k € ne bi dosegel nikoli

dronyx ::

Moje mnenje je, da se ob prodajah tašnih strani ne prodaja samo "stran", ampak:

- vsebina
- userji
- tehnični del strani
- 3 ali 5 letna pogodba z vodstvenim kadrom in tehničnimi vodjami


Po moje to ne bo čisto držalo. Če boš plačal par milijonov, ali pa samo par sto tisoč evrov za spletno stran, te zanima, kako z njeno pomočjo priti do denarja, ne? Kaj tebi pomaga vse zgoraj našteto, če te ne povoha noben oglaševalec, ti pa so, kot je trenutno videti, edini resni vir zaslužka na webu? Če pogledam na hitro oglase na večini zgoraj naštetih strani, je večina njih vredna kot je videti bore malo, daleč pa od vsot, ki si jih omenil. Partis lahko toliko tržiš, kot Pirat Bay (nič), Podnapisi imajo neko reklamo za spletni poker, izklop za neko obskurno spletno stran, ki je v bistvu blog in tako dalje. Velikih oglaševalcev, ki jih poznamo iz ostalih medijev, tu ni zaslediti, kar pomeni zame samo eno! Te spletne strani enostavno za večino oglaševalcev niso zanimive. Za najdi.si se bo pa izkazalo, da je Telekom še enkrat več vrgel denar čez okno, ker enostavno na dolgi rok nima šans. Google je daleč boljši iskalnik, edino kar je morda vredno omembe na nadji.si so zemljevidi.

Glede userjev možno, da so ti kaj vredni v primeru spletnih (napol) socialnih strani, kot je tudi slo-tech, kjer z nakupom dobiš tudi solidno bazo email naslovov za teženje (direktni marketing) po elektronski pošti. Toliko bolje, če gre za specifično ciljno grupo, ki ji lahko plasiraš točno določene oglase, ker bo učinek toliko večji.

Predlagam, da vložiš prošnjo za službo na Telekom, ker tam imajo kot je videti kar precej denarja za zabrisat skozi okno in jim boš pri tem lahko modro svetoval. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

Yohan del Sud ::

Ok, resno fantje in dekleta, na koliko takih oglasov letno (ali pa zaradi mene procentualno od obiskov) sploh (namerno) kliknete? Se imam kar dejavnega v tem področju (navzkrižno brskanje) ampak mislim, da več kot 10 jih ni. In pa recimo da v pol primera nato še sklenem nek biznis potem. Drugo je seveda, če hočeš biti pač samo znan. Kot oni Agej.
www.strancar.com

dronyx ::

Jaz imam v Firefoxu nameščen adblocker plugin, tako da sem najprej mislil, da na teh spletnih straneh sploh ni oglasov. Potem mi je kapnilo, da verjetno so, samo jaz jih ne vidim. Zato sem šel pogledat v Internet Explorer, da ne bi govoril na pamet.

Sicer jaz na noben oglas ne kliknem (kupil pa nisem absolutno na ta način še ničesar nikdar v zadnjih 15 letih, kolikor poznam internet), načeloma se pa ne strinjam s tem, da oglas šteje samo, če nanj klikneš! Saj tudi v časopisu ne klikaš in tudi pri oglasih na TV ne klikaš. Na TV verjetno še celo zamenjaš kanal, ko je na vrsti reklamni blok. Zame je povsem dovolj, če oglas vidiš in začutiš prisotnost oglaševalca.

Sploh pa se mi zdijo izvrstna oglaševalska zadeva oglasi na 24ur.com, ki jih predvajajo preden se ti na spletu odpre video, ki ga hočeš pogledati. Tej reklami se pa enostavno ne moreš izogniti, ker moraš počakati do konca in je tako posilstvo še bolj učinkovito, kot pri TV oglasu. če pa frajerji ugotovijo, da imaš nameščen adblock, potem ti pa sploh ne ponudijo možnost predvajanja videa!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

gzibret ::

Na ST-ju je bil enkrat nekoč podan link, kjer ti izračunava vrednosti domen. Imajo nekega črva, ki šteje obis, število klikov, dolžino trajanja enega ogleda, število strani obiskanih itd itd... in na koncu vrže ven dolarje.

Od tam so verjetno tudi številke od knezs-ja.

A lahko kdo še enkrat pripopa tisti link?
Vse je za neki dobr!

LapD ::

Sej je zgorej link http://www.websiteoutlook.com/
web&motion designer

gzibret ::

Ups... spregledal. Hvala vseeno.
Vse je za neki dobr!

lordvader ::

http://www.websiteoutlook.com/ ta zadeva je krneki in nima neke veze z realnostjo.

@onyx - z adblockerjem pač nisi tipičen obiskovalec spletnih strani...

"Ok, resno fantje in dekleta, na koliko takih oglasov letno (ali pa zaradi mene procentualno od obiskov) sploh (namerno) kliknete?"
Koliko jumbo plakatov mimo katerih se voziš namerno klikneš? :) Saj ni poanta da klikneš - oglasi delujejo vseeno, zato je tudi model cpc (cost per click) oglaševanja preživet.

@megreat - saj sem napisal kdo bi to lahko kupil. brez dvoma se bi našel nekdo, ki bi natančno vedel kako lahko obrne tako veliko obiska v zlato.

knesz ::

"Ok, resno fantje in dekleta, na koliko takih oglasov letno (ali pa zaradi mene procentualno od obiskov) sploh (namerno) kliknete?"
Koliko jumbo plakatov mimo katerih se voziš namerno klikneš? :) Saj ni poanta da klikneš - oglasi delujejo vseeno, zato je tudi model cpc (cost per click) oglaševanja preživet.

Mislim da je to vprašanje na ST brezvezno, ker ST obiskovalci praviloma ne klikajo na reklame. Razen tistih, ki na forumu sprašujejo za nasvet kako odstraniti trojance. Posledično so vse ocene obiskovalcev ST nerealne. Za realno oceno klikanja po oglasih, se je potrebno postaviti v kožo atijev in mamic, teh klikov je pa glede na število okuženih računalnikov z virusi in trojanci zelo veliko.
Iz tega je sklepati, da websiteoutlook le ni tako mimo z oceno :)
lp

JayKay ::

Jaz bi rekel da je direktnega prometa preko oglasnih pasic malo. Bolj gre za sekundarni vpliv stila "kaj je bla že ona reklama na 24 ur za xyz? grem na najdi si poiskat..." Tak IMHO veliko več prodajo.

Icematxyz ::

Ok, resno fantje in dekleta, na koliko takih oglasov letno (ali pa zaradi mene procentualno od obiskov) sploh (namerno) kliknete?


Sam občasno zaidem na kakšno internetno stran ki ima točno tisto informacijo ki jo potrebujem.

Včasih tega nisem počel sedaj pa če vidim da ima google adsense ali kaj podobnega tisti ki je z informacijo mi postregel na strani pač kliknem na kakšen link in to je to. Oziroma dam desni klik na link in odpri v novem zavihku... Pa če pogledam kaj mi odpre ali ne niti ni pomembno.

Seveda niti slučajno tega ne počnem če so v igri kakšna pojavna okna in drugo sranje.

Se pravi nekdo ki ima tisto kar sem iskal se mu "oddolžim" z kakšnim google adsense klikom... Zakaj pa ne.

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Bolho so pred par meseci kupili Avstrijci. Za 40% so dali 1,6 milijona evrov, se pravi je cela vredna 4 milijone.

Siblogs je bil pa pred dvema letoma vreden 4000 €.

Tako malo za orientacijo.

O.

Icematxyz ::

Drugače pa če se ne motim se je prodajala pred kratkim bolha? Pa tudi cena je bila znana? (me je prehitel Okapi z ceno).

Je pa več dejavnikov.

Naprimer ali samo kupiš domeno, ali kupiš nekoga za to da povečaš tržni delež - se pravi združitev, ali kupiš nekoga zaradi "referenčnih linkov" torej njegove prepoznavnosti v lastne reklamne namene in pridobitev uporabnikov še za kakšne druge namene, ali kupiš tudi hardware, software ki je plod nekega razvoja in ali "kupiš" tudi osebje. Morda kupiš v končni fazi le koncept - idejo ki je dovolj dobro dodelana da je uporabna ali pa meniš da bi lahko zadeve peljal bolje...

Vprašanje je tudi zakaj nekaj kupuješ. Kakšne namene imaš... Če gledaš neko stran kot je facebook ali youtube... Pa to so naravnost grozljivo velike številke ki so v igri...

Verjetno čisto kmečka logika pri 90% nakupov spletnih strani in oceni njihove vrednosti velja. In sicer vložim toliko enot čez koliko časa bo se mi toliko enot povrnilo + koliko bom pri tem zaslužil...

Zgodovina sprememb…

dronyx ::

Na mop.si obstaja merilnik obiskanosti večine zgoraj navedenih strani. Partis in avto.net dosegata impresivne številke, ampak kljub temu za Partis ne dam niti en evro, ker že jutri lahko na njihova vrata potrkajo orožniki in zadevo zaprejo.

OrkAA ::

Ena zanimiva stran, ki zna po mojem mnenju postat precej dobičkonosa je http://odpiralnicasi.com/

lordvader ::


Po moje to ne bo čisto držalo. Če boš plačal par milijonov, ali pa samo par sto tisoč evrov za spletno stran, te zanima, kako z njeno pomočjo priti do denarja, ne? Kaj tebi pomaga vse zgoraj našteto, če te ne povoha noben oglaševalec, ti pa so, kot je trenutno videti, edini resni vir zaslužka na webu? Če pogledam na hitro oglase na večini zgoraj naštetih strani, je večina njih vredna kot je videti bore malo, daleč pa od vsot, ki si jih omenil. Partis lahko toliko tržiš, kot Pirat Bay (nič), Podnapisi imajo neko reklamo za spletni poker, izklop za neko obskurno spletno stran, ki je v bistvu blog in tako dalje. Velikih oglaševalcev, ki jih poznamo iz ostalih medijev, tu ni zaslediti, kar pomeni zame samo eno! Te spletne strani enostavno za večino oglaševalcev niso zanimive. Za najdi.si se bo pa izkazalo, da je Telekom še enkrat več vrgel denar čez okno, ker enostavno na dolgi rok nima šans. Google je daleč boljši iskalnik, edino kar je morda vredno omembe na nadji.si so zemljevidi.

Glede userjev možno, da so ti kaj vredni v primeru spletnih (napol) socialnih strani, kot je tudi slo-tech, kjer z nakupom dobiš tudi solidno bazo email naslovov za teženje (direktni marketing) po elektronski pošti. Toliko bolje, če gre za specifično ciljno grupo, ki ji lahko plasiraš točno določene oglase, ker bo učinek toliko večji.

Predlagam, da vložiš prošnjo za službo na Telekom, ker tam imajo kot je videti kar precej denarja za zabrisat skozi okno in jim boš pri tem lahko modro svetoval. :)


Hahaha.

Oprosti Onyx, ne poznam te. Ampak iz tega tvojega podaljšanega odgovora se da razbrat samo eno stvar: da niti približno ne veš o čem pišeš. Niti sanja se ti ne. Ne samo da še se nikoli nisi ukvarjal s tem, ampak ker bi rad na vsak način pametoval, si svoje neznanje zapakiral v svoje mnenje in ga zdaj veselo trosiš naokrog. Ampak takšnih odgovorov res ne potrebujem, dosti raje bi slišal še kaj od nekoga, ki dejansko ve zakaj gre in je v tem biznisu, tako kot smo nekateri. Pa brez zamere če sem vmes stopil na tvoj ego, ampak v vsaki temi pač ne gre pametovat, ne?

dronyx ::

@lordvader: Hahahaha. Nisi stopil na moj ego. Si pač samo še en navaden šalabajzer, ki rad pokroviteljsko pametuje drugim in take jaz najraje zabavam. če si ti poslovnež, ki bi lahko investiral v naše spletne strani, sem jaz reinkarnacija mati Tereze.

Se pa s tabo strinjam. Če pričakuješ resen in argumentiran odgovor, moraš vprašati koga, ki je v tem poslu in stvari pozna.

(malo te kurim, ker vidim, da se hitro razjeziš)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

xeon ::

no mene še zmeraj zanima, kako preveriti na trgu koliko je kakšna slovenska spletna stran vredna. Npr. da imam narejen (prof. sprogramiran, ne neka free verzije) nek Forum sistem, pro design, ki laufa na premium domeni npr. forum.si z npr. 1000 uporabnikov, ki dnevno uporabljajo ta forum. In naprimer, da se odločim to skupaj z strežnikom (HW) prodati + nekaj mesecev support. Kako bi določil ceno? Pa stran nima npr. nič prihodkov, ker je pač nisem še sodeloval z tržniki!

bluefish ::

Poglej, to ne gre tako, da v neko formo (ne dobesedno) vpišeš podatke o strani in ti ven vrže cifro. V konkretnem primeru je potrebno poznati še število unikatnih obiskov, ciljno skupino ipd.

Okapi ::

1000 uporabnikov ni nič, če to niso ravno poslanci in direktorji. Dvomim, da bi ti kdo dal 5000 € zanjo.

O.

Tody ::

xeon vse cene ( z redko izjemo državno reguliranih kot so kruh, mleko in nafta) so tržno naravna, torej dobiš toliko kolikor je kdo na trgu za to pripravljen plačat. V sloveniji ne poznam nobene take strani (če je res ni se bi jo mogoče splačal postavit) v tujin pa poznam tole http://marketplace.sitepoint.com/ oz podstran http://flippa.com/ Veliko ljudi se ukvarja tuka s tem da kupijo stran jo seo optimizirajo privabijo obisk in jo nato naprej prodajo.

Več si preberi na samih straneh.

aja pa če misliš prodajat userje je dobr da jih imaš popredalčkane, recimor če maš študentski forum je dobr da veš na kater faks hodijo, katerem letniku so iz katerega kraja pa tko...

MeGreat ::

v sloveniji imamo tudi webmaster forum

Tody ::

link ?

dronyx ::

@lordvader: Ali se ti ne zdi, da od tegale foruma pa le morda ne pričakuješ preveč? Vrednotenje nekega podjetja je cela znanost, ki zahteva skrben pregled. Ti si pa tu naključno nanizal kar 10 spletnih strani, ki jih upravljajo različne firme (razen Hada). Pozanimaj se, koliko kaj takega stane! Ljudje ki to profesionalno počno, ti zanesljivo ne bodo šli tega delati zato, ker to slučajno za zajebancijo nekoga na forumu zanima. Se pa opravičujem, ker sem ti temo iztiril s svojim laičnim pogledom na zadevo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

MeGreat ::

xeon ::

Da malo oživim temo.

Koliko je po vaše (realno) vreden še spetni imenik Matkurja.com? Stran ima visok PR, verjetno še kar nekaj obiska, mogoče se zasluži še kak euro s kliki na oglase... ampak stran ima zelo umazano bazo... verjetno na tisoče linkov v bazi več ne funkcionirajo, še več se jih pa sploh ne ujema z obstoječim vpisom.

Lion29 ::

jaz nebi dal zanjo 1.000 evrov, resno!
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

xeon ::

hja no, samo razvoj takšne strani iz nule bi verjetno stal več kot 1000EUR? Drugače ja, po moje tud ni več vredna.

Lion29 ::

itaq da bi stal vec.... ampak kaj bos s takim sajtom?
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tudi Wired bo zahteval izklop blokiranja oglasov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
7420212 (17441) videc
»

Spletne strani ki jih obiskujete

Oddelek: Omrežja in internet
121793 (1367) PacificBlue
»

The New York Times kljub uspešnemu plačljivemu zidu z izgubo, omejuje dostopnost član (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
6620498 (18115) jype
»

ToboAds (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Izdelava spletišč
12517030 (11988) TuRBo_1
»

Dobiček spletne strani

Oddelek: Omrežja in internet
453282 (2503) fahrenGONE

Več podobnih tem