Forum » Znanost in tehnologija » Large Hadron Collider
Large Hadron Collider
Priporočamo: antimaterija, Nov model osnovnih delcev (elektrona ni med njimi), Ali bo SM do leta 2008 dokončno dokazan?, Trkalnik v CERN-u ponovno obratuje, Standardni model pod vprašajem?
Registriraj se strani: « 1 ... 43 44 45 »Thomas ::
Aha, kruh je stuff iz pospeševalnika?
U hudiča, sej je res!
U hudiča, sej je res!
Tell me your premises!
- Ayn Rand
- Ayn Rand
Live ::
Kako hudiča so lahk taki peki, da jim lahk ptič vrže kruh na elektroniko? Bohve koliko je še stvari, ki grejo lahko narobe, še precej bolj hudo.
jype ::
Live> Kako hudiča so lahk taki peki, da jim lahk ptič vrže kruh na elektroniko?
To je elektro, ne CERN.
To je elektro, ne CERN.
To je elektro, ne CERN.
Oprosti, ampak če za tako kompleksno zadevo nimajo upravljanja in kontrole nad tako pomembno stvarjo kot je napajanje, potem bolje da takoj zaprejo vse skupaj.
Matthai ::
Heh, če Američani za tako kompleksno zadevo kot je urejanje svetovne politike nimajo upravljanja in kontrole nad tako pomembno stvarjo kot je bližnji Vzhod, potem bolje da takoj zaprejo vse skupaj.
Zloraba oblasti, avtokracija in tema nikoli ne pridejo hipoma, vedno je vmesno
obdobje mračenja, ko se dan preveša v noč; biti moramo pozorni opazovalci
okolja in varuhi luči, da ne postanemo nemočni ujetniki teme. --W. Douglas
obdobje mračenja, ko se dan preveša v noč; biti moramo pozorni opazovalci
okolja in varuhi luči, da ne postanemo nemočni ujetniki teme. --W. Douglas
jype ::
Live> Oprosti, ampak če za tako kompleksno zadevo nimajo upravljanja in kontrole nad tako pomembno stvarjo kot je napajanje, potem bolje da takoj zaprejo vse skupaj.
Skratka, plačat jim moramo še izgradnjo ustrezne količine jedrskih elektrarn? Fino in tudi finančno zelo ugodno. Thomas se tudi ziher strinja.
Skratka, plačat jim moramo še izgradnjo ustrezne količine jedrskih elektrarn? Fino in tudi finančno zelo ugodno. Thomas se tudi ziher strinja.
Azrael ::
Kje je povezava med elektrarnami in LOL novico zakaj je LHC spet crknil?
Lahko rečeš, da so povezava daljnovodi, ampak "problem" se je zgodil v CERN. Tako kot elektro ni kriv, če doma po lastni napaki ali okvari na porabnikih, za katero ni kriv elektro, skuriš varovalko.
Lahko rečeš, da so povezava daljnovodi, ampak "problem" se je zgodil v CERN. Tako kot elektro ni kriv, če doma po lastni napaki ali okvari na porabnikih, za katero ni kriv elektro, skuriš varovalko.
Nekoč je bil Slo-tech.
On Tuesday 3 November, a bird carrying a baguette bread caused a short circuit in an electrical outdoor installation that serves sectors 7-8 and 8-1 of the LHC.
Predvidevam, da je zadeva v neposredni bližini LHC-ja in da je zgrajena posebej za LHC. Najbrž jedrske elektrarne niso grajene na tako ptiču prijazen način, da lahko tako po nedolžnem kar kratek stik povzroči.
gzibret ::
Današnja novica na DiscoveryNews: http://news.discovery.com/space/the-lhc...
edit - še link na članek na arxiv:
http://arxiv.org/PS_cache/arxiv/pdf/091...
Micro-black holes are miniscule. They have next to no mass, exert a near-zero gravitational pull on matter, and therefore do not grow. In fact, they most likely do the opposite; they evaporate. Fast.
Even if they had the opportunity to grow, they would accrete matter so slowly that they still wouldn't attain any measurable growth for billions and billions of years.
In a recent publication, a group of physicists decided to crunch the numbers on the likelihood of the LHC generating these vanishingly small micro-black holes, and they pretty much drew the same conclusions as CERN physicists have been saying for the last year. Any black hole generated at the LHC would pose zero threat to Earth.
edit - še link na članek na arxiv:
http://arxiv.org/PS_cache/arxiv/pdf/091...
Vse je za neki dobr!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gzibret ()
Thomas ::
Izračun je vedno na osnovi teorije, v katero verjameš. ČE je teorija prava, potem tako, sicer pa drugače.
Tale ZERO mene NE prepriča. Ker nisem 100% v Standardni model. Oni pa tudi niso, izjavljajo v drugih intervjujih.
Tale ZERO mene NE prepriča. Ker nisem 100% v Standardni model. Oni pa tudi niso, izjavljajo v drugih intervjujih.
Tell me your premises!
- Ayn Rand
- Ayn Rand
Sheteentz ::
"Znanstvenikom v Evropski organizaciji za jedrske raziskave je s pomočjo največjega hadronskega trkalnika na svetu pospešiti protone do hitrosti 1,18 bilijona elektronskih voltov."
LHC, pa take fore
Prav smešen članek![[:D]](http://slike.slo-tech.com/smeski/icon_biggrin.gif)
Aja, še smo živi, vsaj tako pravi dotična stran.
hasthelargehadroncolliderdestroyedtheworldyet?
LHC, pa take fore
Prav smešen članek
Aja, še smo živi, vsaj tako pravi dotična stran.
hasthelargehadroncolliderdestroyedtheworldyet?
Fave ::
Ups, spet...
Iz fotografije na The register je videti, kot, da bi prebil kabelski končnik na srednji napetosti. Točka preboja je točno tam, kjer se pri kablu zaključi polprevodni sloj in je najpogostejše mesto defektov pri kabelskih končnikih. Take okvare so praktično vedno posledica napake pri obdelavi kabla pred montažo kabelskega končnika.
My mind's a hyper tool that fixes everything.
rndm2008 ::
Tale gospod Lisi je zanimiv. Marsikaj si obeta od mašine (no ja, več od Thomasa, se mi zdi). A ste o tem že kje kaj govorili?
9/11 - inside job!
Stop NWO!
Stop NWO!
Thomas ::
Lisi je impresiven človek.
Ampak sam pove, da je njegov model long shot. Nadalje mi niso všeč njegove "točke". Kakor da ne ve za Planckovo dolžino.
Mau me je razočaral.
Ampak sam pove, da je njegov model long shot. Nadalje mi niso všeč njegove "točke". Kakor da ne ve za Planckovo dolžino.
Mau me je razočaral.
Tell me your premises!
- Ayn Rand
- Ayn Rand
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Trkalnik v CERN-u ponovno obratujeOddelek: Novice | 2200 (65) | Thomas |
| » | Nov model osnovnih delcev (elektrona ni med njimi)Oddelek: Znanost in tehnologija | 604 (389) | gzibret |
| » | antimaterija (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 3227 (1342) | Saladin |
| » | Ali bo SM do leta 2008 dokončno dokazan?Oddelek: Znanost in tehnologija | 1025 (404) | Thomas |
| » | Standardni model pod vprašajem?Oddelek: Novice | 664 (664) | Aggressor |