Prijava

Prijava

Personalizacija

Forum » Informacijska varnost » Tečen pop-up IE/E

Tečen pop-up IE/E

Registriraj se

cesko :: 1. jul 2008, 14:11:23

Upam, da se je ta tema znašla na pravem mestu na forumu. Ne mi zamirit, če se ni.

Pa da ne bom dologvezil, grem kar na problem: moj problem je sledeč.

Vsakič, ko pričnem brskati po Internet Explorerju ali samo pregledujem mape in datoteke z Raziskovalcem (Explorerjem), se mi že po parih sekundah pojavi na ekranu naslednji pop-up oblaček:

Pop-up

Pop-up

vir:

Če pritisnem na DA se mi odpre v Mozilli tale stran, s katere naj bi downloadal programček in si z njim "sčistil" računalnik.

da

da

vir:

Zdi se mi, da mi ni treba govoriti, da le ta programček (ko ga inštaliraš na računalnik) ne naredi ničesar razen najde 20 virusov na mojemu računalniku, ki v resnici sploh ne obstajajo, v 1 minuti (ja v eni minuti "pregleda" celoten računalnik, vseh 280 GB). Nato pa mi sporoči, da če hočem te viruse odstraniti, naj plačam 50 € za celo (in ne demo, kot tista prej) verzijo... In naj še omenim, da sama inštalacija tega demota ne odpravi pop-upov.

Če pa pritisnem na pop-upu NE, se zgodi samo to, da mi (spet) v Mozilli odpre novo stran, ki pa zgleda nekako takole:

ne

ne

vir:

Naj pa pritisnem karkoli, se mi stran, na kateri sem ravnokar hotel priti, spremeni v blank page. V Raziskovalcu pa se mi takoj za tem odpre še en pop-up.

Ker se ti pop-upi ne pojavljajo, ko operiram z Mozillo, sklepam, da so le-ti vezani na Microsoftovo programsko opremo (to potrdi tudi to, da je samo ime programa, ki ga "oglašuje" pop-up, IEAntiVirus.

Upam, da ste dobili idejo, kaj se dogaja, ker meni osebno ni jasno...[:(]

Prosim, da če ima kdo že kaka srečanja s takim pop-upom ali pa če ima mogočo rešitev, naj mi rešitev pojasni v tej temi.

Hvala.
  • popravil slike: OmegaBlue (1. jul 2008 ob 16:11:36)

Bojevnik :: 1. jul 2008, 15:23:15

100% virus oz. nek drugi škodljivec. Dol si potegni kakšen zastonjski antivirus, anti-malware,any-spyware...
Fear is the mindkiller. Fear is the little-death that brings total obliteration
I will not fear. I will permit it to pass over me and through me.
And when its has gone past I will turn the inner eye to see it's path.

cesko :: 1. jul 2008, 16:23:30

100% virus oz. nek drugi škodljivec. Dol si potegni kakšen zastonjski antivirus, anti-malware,any-spyware...

Sem že prej probal s AVG, Search&Destroy, Norton... ne pomaga, ga sploh ne zazna kot virus.

(sej možnost je še, da sformatiram računalnik, sam kaj ko se ne bi rad zdej še s tem zajeb***)[:(]

Voip :: 1. jul 2008, 17:24:32

Problem si še povečal s tem ko si program inštaliral na svoj rač.

Če ti ni uspelo z zgornjimi potem le format.

gumby :: 2. jul 2008, 07:28:32

Če pritisnem na DA se mi odpre v Mozilli tale stran, s katere naj bi downloadal programček in si z njim "sčistil" računalnik.

A dejansko si kliknil "DA"? [8-O]
my brain hurts

preem :: 2. jul 2008, 10:17:11

hehe, jezus kristus. in pol se ljudje čudijo da ima 90% uporabnikov viruse gor. NIKOL NE KLIKN DA. Pa linux si dej gor, pa teh problemov ne boš mel ;)

blackclw :: 2. jul 2008, 16:34:34

Bo mel na linuxu še hujše.. (vsaj na začetku)

R33D3M33R :: 3. jul 2008, 09:13:20

Najbolj hecno je ono: Spyware has stolen your personal information - verjetno je točno to kar je ta virus napravil :)
Znebi se ga čimprej preden ti začne krasti kaka gesla in podobno.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
Registriraj se