» »

Rak na kosteh - osteo sarcoma - kje dobiti marihuano ( legalno ) in ostala vprašanja.

Rak na kosteh - osteo sarcoma - kje dobiti marihuano ( legalno ) in ostala vprašanja.

««
«
1 / 17
»»

Brane2 ::

Sorodnik je fasal raka na prostati, ki je prešel na kosti nekako 8 mesecev nazaj.

V bistvu je bilo tako da je ( tako je rekel ) zaradi negodovanja dohtarja preskočil pregled prostate- pregled na katerega se je odpravil in prišel, a ga ni opravil.

Na naslednjem pregledu par mesecev za tem je bil ugotovljen rak na prostati in kosteh.

Odredili so mu operacijo prostate, ki pa se je iz nepojasnejnih vzrokov spremenila v nekaj intravenoznih dodatkov in injekcij.

Po tem je dobil ene par zdravil, ki pa so več ali manj bila samo za posredne efekte ( kosti itd) in samo en antiandrogen.

Niso mu pojasnili kaj se je zgodilo in dohtar mu ni hotel omogočiti vpogled v lastni karton (!).

Po parih mesecih je imel pregled, na katerem je bilo ugotovljeno, da vse skupaj ne deluje.

Dobil je samo recept za goro tablet proti bolečinam in nekaj drobnarij v smislu diodatni vitamini itd.

Pa odredili so mu naj pride čez tri mesece, datum naročenega pregleda pa kaže šest mesecev.

V bistvu nekako "evo ti tri tablete, odjebi in crkni".

Glavni nasvet dohtarja je bil da naj si dobi marihuano, kar je tip pač ker je staromoden ladno odpikal in ni postavljal dodatnih vprašanj, sedaj mu je pa krepko žal, ker so bolečine kljub tabletam hude.

Njene pozitivne lastnosti v zvezi z rakom kosti so mi znane, ni mi pa znano ali se jo da pri nas dobiti legalno in kako.

Podatki o tem doborodošli - čimprej...
On the journey of life, I chose the psycho path.
  • spremenil: Tomi ()

whatever ::

Marihuano naj kar magari ilegalno nabavi, tudi če dobi sodnika za prekrške mu zaradi bolezni ne morejo nič pomoje, sicer bo pa še kak pravnik svoje dodal. Naj se obrne še na društvo onkoloških bolnikov.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: whatever ()

imallears ::

Js sm ze neki iskal po netu o tem, pa nism najdu nč kej koristnga o tem al je medical marijuana legalno dosegljiva slovenskim bolnikom. IMHO je to no go v sloveniji. Po wikipedii pa takole: Kanada, Španija, nekaj držav USA.

Drugac pa tko k je whatever reku. S tem da ta downside pač obstaja da ga lohk čopnejo pa mu gre neki živcev zravn :S. Glede sodnikov pa mislim da majo tolk zdrave pameti, da dovolijo, da si človek lajša simptome takih bolezni tako kot sam želi, če ga že zdravstveni sistem lahko fila s kakršnimi koli mešanicami.

Brane2 ::

Težava je v tem, da je praktično že vezan na posteljo in če je ne preprodaja najbližji sosed v bloku, potem mu je izven dosega...
On the journey of life, I chose the psycho path.

#000000 ::

A je problem če mu jo ti nabaviš in prineseš ?

imallears ::

Če smo dlakocepski pol je... Njemu lahk velik bol zažnarajo če ga dobijo in bi eventuelno mogu pol razlagat da nese kolegu ki je to pa to in policaj bi zihr dau naprej naj se s sodnikom zmeni, medtem ko če bi pacient sam nabavu bi lahk že policaju kapnl... Drgač pa nekga problema ni ne :)

#000000 ::

Mah za eno smotko ti ne bo noben težil, sploh če bi povedal za kaj gre, če pa nebi bi pa plaču cca 60 evrov kazni, če sploh. Mislm da bi pri sodniku za prekrške tvoja priča prošla, sploh pa če bi doktor napisal kako mnenje, ampak to je že druga tema. Uglavnem pejt in mu ti nabav, ker pri nas tega na recept nav še najmanj 100 let. LP

gzibret ::

Pejt na Metelkovo, lepo se predstavi (kdo si, kaj delaš, kje živiš..., da ne bo mislil, da si policijski šipcelj), razloži kelnerju situacijo in sigurno boš dobil kak uporaben kontakt.
Vse je za neki dobr!

Doman ::

Trava se danes dobi povsod. Pred kakšno srednjo šolo, v gostilni kjer se zbirajo mladi, na kakšnem žuru jo dobiš 100%. Cena je ponavadi okoli 10€/1.2g oz. 30€ za 5g. Če te slučajno dobijo policisti z količino za osebno rabo ne boš šel pred sodnika, ampak boš le dobil položnico za prekršek.

Lp

imagodei ::

Človek sprašuje, kje se jo dobi LEGALNO. Znate brat?
- Hoc est qui sumus -

Keyser Soze ::

( legalno )

IMO lahko tale oklepaj pomeni "če se le da legalno".
OM, F, G!

PacificBlue ::

Pri nas prepoved in tabu
V Sloveniji so razmere povsem drugačne, saj doslej ni bilo skoraj nikakršne pobude, da bi bila na našem trgu na voljo tudi takšna zdravila. Marihuana in vse njene sestavine, s THC vred, ki je osnovna sestavina vseh zdravil, so namreč še vedno na seznamu prepovedanih snovi, ki jih ni dovoljeno uporabljati niti v medicinske namene. Takšna zdravila je tako hkrati prepovedano registrirati ali jih uvoziti s posebnim dovoljenjem urada za zdravila. Prav tako jih pacienti ne bi smeli prinesti v Slovenijo, četudi bi jih v tujini morda lahko kupili. Pobude za uvrstitev konoplje med zdravila ni doslej podalo še nobeno združenje zdravnikov ali pacientov niti katera izmed zdravstvenih ustanov, ki bi bile za to pristojne, nam je povedal dr. Stanislav Primožič, direktor urada za zdravila.

Pa vendar je pri nas po neuradnih ugotovitvah kar precej bolnikov, ki si z marihuano lajšajo težave, zlasti tistih z multiplo sklerozo. Ko smo se pogovarjali z dvema bolnicama iz Ljubljane, starima 40 in 34 let, sta nam zaupali, da sta začeli marihuano kaditi potem, ko jima zdravila, ki so uradno na voljo, niso pomagala. Po marihuani, ki jo kupita na črnem trgu, posegata občasno, zaradi hudih krčev, tresavice, bolečin, glavobolov. "Glavoboli so neznosni in dolgotrajni. Zgodilo se je, da sem tri dni ležala v zatemnjeni sobi, in medtem ko običajna zdravila proti bolečinam sploh niso zalegla, mi je marihuana pomagala. Olajšanje z njo nastopi celo zelo hitro. Podobno je pri krčih okončin, motnjah izločanja urina, nespečnosti in drugih težavah. Marihuano kadim le takrat, ko je nujno, potem pa po njej ne posežem tudi po več mesecev. Deset gramov, ki jih kupim za približno deset tisočakov, tni zadostuje za kakšno leto dni. Še dobro, da imam prijatelje, katerih znanci prodajajo marihuano," nam je zaupala ena izmed bolnic z multiplo sklerozo, nobena izmed njiju pa si ni upala javno razkriti svoje identitete. Kakor sta povedali, pri nas še vedno prevladuje prepričanje, da je marihuana nevarno mamilo, bolniki, ki bi jo uporabljali, bi bili potemtakem narkomani.

Marihuana je zavita v klobčič prepovedi, predsodkov, nepoznavanja, omalovaževanja in nezaupanja, saj si niti svojemu zdravniku niti v društvu bolnikov z multiplo sklerozo ne upata priznati, da posegata po njej. O tem pri nas še vedno vsi molčijo bolniki, ki kanabis uporabljajo, in tisti, ki bi jim lahko pomagali.


Vir:KLIK


Torej marihuano se dobi pri nas le na črnem trgu. LEGALNO pa nikakor ne...

Brane2 ::

Oklepaj je zato, ker sem se skušal zavedat omejitev ST in pravil, za vse odgovore hvala...
On the journey of life, I chose the psycho path.

thomasg ::

nocem biti nesramen ampak, ko je ze tako hudo mu nihce ne bo tezil zaradi droge in kje jo je dobil. Vem, ker sem tudi sam spremljal bolnika z rakom skozi vse faze in kot kaze ne bo zadnji :(. Tako ali tako zdravniki mesec, dva proti koncu dajejo morfij sami. Kaj pa bos bolniku? Ko niti lezati vec ne more? Naj vzame aspirin in en naklofen?

jype ::

Brane2> Oklepaj je zato, ker sem se skušal zavedat omejitev ST in pravil, za vse odgovore hvala...

Mislim, da "osebje" razume, da pri tem ne gre za zlorabo droge v rekreativne namene.

Moje mnogokrat izraženo mnenje je itak takšno, da je prepoved uporabe te droge popolna idiotarija, ki služi zgolj temu, da imajo proizvajalci in preprodajalci višji profit.

WarpedGone ::

Držite se vprašanja teme. Ali legalizirat al ne je tema drugiih tem.
Zbogom in hvala za vse ribe

grex ::

Brane kakšne tablete pa ima? Če so bolečine tako hude, je verjetno terapija bolečine ali napačno izbrana ali pa je doza nezadostna. Zelo verjetno je bolečina nevropatskega (pritiskanje na živce) izvora, če so mu priporočali marihuano.

Kaj pa osebni zdravnik pravi? Verjetno se da namreč situacijo izboljšati s tem, da poišče pomoč kakšnega dohtarja, ki ima več časa.

Brane2 ::

Finta je v tem ( to sem zvedel danes ) da je tip končal pri urologu, namesto da bi ga ta poslal na onkologijo, ko je zvedel da je šla stvar na kosti.

Zdaj ali gre za kako "politiko firme" ( da te pač v takem primeru obdeluje urolog) ali pa za prikrivanje zajeba.

Zanimivo je tudi to, da je pri splošni zdravnici tožil o bolečinah ( abdoemn, hrbet ) 9 mesecev, preden ga je poslala na pregled prostate in to pri 62-63 letih starosti.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Brane kakšne tablete pa ima? Če so bolečine tako hude, je verjetno terapija bolečine ali napačno izbrana ali pa je doza nezadostna. Zelo verjetno je bolečina nevropatskega (pritiskanje na živce) izvora, če so mu priporočali marihuano.

Kaj pa osebni zdravnik pravi? Verjetno se da namreč situacijo izboljšati s tem, da poišče pomoč kakšnega dohtarja, ki ima več časa.



Osebni zdravnik ne pravi dosti, pravzaprav nič. Predpisuje tablete proti bolečinam, ki jih je priporočil zdravnik.

Tipa ne boli toiko, da tega s tabletami9 ne bi mogel nadzorovati, prbolem je v tem da ob tabletah izgubi občutek da je živ in išče karkoli, kar bi mu izboljšalo vsaj počutje in mu omogočilo, da bi lahko vsaj jedel.
On the journey of life, I chose the psycho path.

BuBBle.D ::

Pa tale tvoj sorodnik sploh hoče travo kadit?
Za bolečine pa naj vzame 3-5 100mg tramalov. Bolečina bo minila, feeling bo pa isti kot na horsu. :D
|MSI MPG Z690 EDGE|Intel Core I7-13700K|64GB Viper Steel 3600Mhz|
|Zotac Trinity 3090 OC|EK-Nucleus AIO CR360 Lux D-RGB|
|ASUS TUF Gaming GT501|Corsair AX1200W|Samsung Odyssey G7 32"|

DimmniBurek ::

Jaz se pri takih bolečinah nebi obremenjeval z legalnostjo pridobitve.
There Is No Stronger Drug Than Reality

Tomi ::

Ne vem, koliko je njegov zdravnik sicer sodoben, ampak pri vseh rakih, ki metastazijo v kosti (ponavadi so to hormonoski, torej prostata in dojka), je verjetno edina pametna poteza zolendronska kislina (pod imenom Zometa). Je sicer IV, ampak se dobi na recept - sicer ni najbolj poceni, tako da mislil, da samoplačniško bi ji bilo kruto nabaviti, če zdravnik ne dal zelenega recepta. Aplicira se enkrat na mesec ali tri mesece (moram preveriti) in znatno pomaga pri bolečinah v kosteh.

Drugače pa, če je skoraj vedno leži, je pomembno poleg protibolečinske terapije, da se ustrezno prehranjuje. Po navodilu kliničnega nutricista bi bilo zelo dobro, da uživa enega od tekočih preparatov za prehranjevanje (recimo Prosure, ki je namenjen predvsem onko bolnikom). Če se da na zavarovalnico prošnjo z mnenjem zdravnika, se pacientu povrne 50% cene pripravka (stane okoli 5€ za 200-250 ml) , tudi za tri mesece nazaj. Samo treba je imeti potrjen račun.

In še nekaj o tem, kje se v Sloveniji zdravi onkološke bolnike. Ne glede na to, da imamo velik in predvsem razvpit OI, je več kot 50% vseh pacientov zdravljenih na terciarnem nivoju v UKC in podobnih ustanovah (recimo Golnik). Predvsem hematologija, ki je skoraj cela v UKC (in del na Pediatrični kliniki), gastro in pulmo (Golnik).

(ne želim delati reklame za katerikoli pripravek, samo veliko lažje je za laike operirati z registranimi imeni)
metrodusa.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tomi ()

grex ::

Kot je že nekdo omenil - Zometa (na 3-4 tedne), potem obsevanje bolečih predelov, prehransko npr. Prosure, optimizacija protibolečinske terapije, hormonske terapije itd.

Te stvari se včasih dajo urediti (kolikor bolezen in znanje seveda dopuščata). Ne vem, kaj je že bilo. Če ni zadovoljen, lahko zahteva pregled drugje.

Double_J ::

Tole bi bilo morda boljš.

http://uk.reuters.com/article/UKNews1/i...

Brane2 ::

Sem tipu zrihtal joint. Efekt je jebeno neverjeten.

Kot bi žarnico prižgal.

Najprej sva ga skadila in feeling je bil bolj "pih- a je to vse ? Tole ne dela!"

malo se mu je vrtelo in zelo težko je vstal da je naredil tistih nekaj korakov od kavča do postelje.

Mislil sem si OK jebi ga, ne dela, iščimo dalje.

Nakar ga danes zjutraj obiščem in povsem brez težav sedi, lahko brez frke vstane in se giblje po stanovanju in - je.

Skočil sem po nekaj sardel na tržnico in tip je pojedel za zajtrk več ko prej v celem tednu skupaj.

Sem v prvih par sekundah pričakoval da mi reku, da nima raka in da se je samo zaj*... 8-O
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Infinity ::

nadaljuj z terapijo če so taki učinki :) pa še ti boš mal deležen "dobrih" substanc >:D

Brane2 ::

Ne palim se jaz na te zadeve. Meni ne sede karkoli, kar spreminja delovno točko moje buče.

Skadil sem ga z njim, da ne bi imel občutka da je sam in da sedaj tu nekaj eksperimentiram na njem z "nevarnimi drogami" - jebat ga, stara šola...

Zdaj ko je nekako dojel kako in kaj, jaz tega ne rabim več, razen zanj seveda, in to kmalu.

Dobil sem mogoče en gram... ;o/
On the journey of life, I chose the psycho path.

gzibret ::

> Sem tipu zrihtal joint. Efekt je jebeno neverjeten

Me veseli, da mu je bolje. Legalize marijuana!
Vse je za neki dobr!

Brane2 ::

Ma kaj legalize. Grow - legally. Naj kmetje zaslužijo svojo podporo za spremembo.
On the journey of life, I chose the psycho path.

gzibret ::

Sem pa razmišljal... Kaj pa če mu kupiš tudi kakšne kremice iz ganđe? Ali pa olje? Jaz vem samo za tele: http://www.extravaganja.net/Slo/index.h...

Sigurno pa so tudi še kakšni prehrambeni izdelki ali pa da se dobijo kakšni oljni ekstrakti (sicer brez THC, ampak z vsem ostalim).
Vse je za neki dobr!

Brane2 ::

Saj ti pravim, tip je stara šola.

Že s tem je bil problem in sem dobil strog ukaz "pod pretnjom streljanja" da ne zinem pred njegovimi obiski ni besede od tem.

Da bi naredu prehod od trave na kremice- eeee, tu bo pa on potegnu črto.

Lahko škripne kot "drogeraš" ampak kot peder pa že ne.... >:D
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Inja ::

Mislim, da ni vrjante, da jo legalno dobiš v zdravstvene namene. Če se ne motim je edina možnost ta, da mu zrihtaš semena in jo sam prideluje ter suši. Seveda pa mora bit količina sadik primerna, da lahko kasneje v primeru zapletov, dokaže sodniku, da je namenjena samo za lastne potrebe.

WarpedGone ::

Nedolžno vprašanje: Kakšen je točen plus trave v podobnih primerih? Izboljšanje psihičnega stanja in posledično presnove v telesu al še kej zraven?
Zbogom in hvala za vse ribe

Brane2 ::

Zanimivo, sem klical nejgovega "specialista drmr" in vprašal, tip se je nekaj zmrdoval in reku, da se o marihuani ne bo pogovarjal.

V stilu odjebi, mam drugo delo. Nakar sem odvrnil,d a je to jako čudno. O opijatih se pogovarja brez problema.

Pa me je vprašal, kaj bi sploh rad. "Da bi fotr lahko jedel, spet shodil, da ga ne bi bolele vse kosti in da bi lahko spet živel kolikortoliko normalno. Probal sem z marihuano in DELA. A nič ne de, če se ne želiš pogovarjati o tem. Daj mi neko kombinacijo tvojiih zdravil, ki dela." sem reku.

"Tega nimam" je sledil odgovor in nato "tuuu tuuu" zvok centrale.

Tipov nastop spominja na Ratka Mladića. Okrog njega trupel ko u priči a on ima kljub temu "humanistična načela"...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Nedolžno vprašanje: Kakšen je točen plus trave v podobnih primerih? Izboljšanje psihičnega stanja in posledično presnove v telesu al še kej zraven?


Vzbuja tek pri kriznih pacientih, odstranjuje bolečino, celo pomaga pri izgradnji kosti.
On the journey of life, I chose the psycho path.

volkec ::

Ultimativno, naravno zdravilo. :)

Doman ::

@WarpedOne

Kar nekaj podatkov o zdravstveni uporabi konoplje imaš na

http://24ur.com/konoplja-v-medicini-1.h...
http://24ur.com/konoplja-v-medicini-2.h...
http://24ur.com/konoplja-v-medicini-3.h...
http://www.konoplja.org/Konoplja/Zdravs...

Priporočam pa tudi branje Velike knjige o konoplji avtorja Rowana Robinsona.

Še en citat, ki v parih povedih zajame ogromno...
V medicini pomaga pri mnogih boleznih. Uporabna je pri bolnikih z virusom HIV, saj jim povrne apetit in s tem pogosto izboljša kvaliteto in dolžino življenja. Uporabna je tudi pri bolnikih z rakom saj zmanjša stranske učinke kemoterapije in s tem pogosto izboljša kvaliteto in tudi dolžino življenja obolelih. Uporabna je tudi pri bolnikih z drugimi boleznimi kot so: multipla skleroza, cerebralna paraliza, astma, epilepsija, glavkom, revma, artritis, Tourretov sindrom. Pomaga pri motnjah hranjenja in lajša bolečine pri menstrualnih krčih. Pozitivnih zdravilnih učinkov je še mnogo vendar je kljub temu v Sloveniji kot zdravilo prepovedana


Lp, Doman

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Doman ()

Brane2 ::

A lahko kdo sname dol tale članek v celoti in mi ga pošlje ?



Beta-caryophyllene is a dietary cannabinoid
On the journey of life, I chose the psycho path.

grex ::

Če te je na tak način odjebal, je zadnji čas da zamenja zdravnika, ker ni res, da se ne da nič pomagat.

Da pa noče o marihuani govorit pa mu ne moreš zamerit. Že to, da so ti jo omenili, je velik korak (mnogi so raje tiho, čeprav vedo da pomaga). Kdo bo tako nor, da se bo izpostavu pred zelo verjetnimi novinarji (Trenja ipd.). Pri opijatih tega problema ni, ker so legalni.

OChack ::

zakaj ne proba še z kakim glutaminom in Arginin, glutamin namreč povečuje odpornost oz. krepi imunski sistem (zelo uporaben če si utrujen) obenem zmnanšuje acidozo in izrabo kalcija izn kosti ki ga povzročajo beljakovine in hidrati.,
kalcij telo namreč mora skrbeti za bazično ravnovesje krvi v telesu, če jemo preveč acidozno hrano in nimamo dovolj mineralov ih telo začen črpati iz kosti.
probaš lahko, drago itak ni.
kar se pa konoplje tiče pa ni legalan pri nas, je blo nekoč pri tedniku, je kazalo bolnico ki si sama kupuje da blaži bolečine, nizozemska ma dovoljeno kar se eu tiče.
ravno učeraj sme govoril z nekom ki ima enako bolezen, v nemčiji za to šopajo kemo in obsevanje, je pa hudič ko se bolezn razširi na grlo in hrbtenico..
Int€l inside, IDIOT Outside

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OChack ()

Brane2 ::

Če te je na tak način odjebal, je zadnji čas da zamenja zdravnika, ker ni res, da se ne da nič pomagat.

Da pa noče o marihuani govorit pa mu ne moreš zamerit. Že to, da so ti jo omenili, je velik korak (mnogi so raje tiho, čeprav vedo da pomaga). Kdo bo tako nor, da se bo izpostavu pred zelo verjetnimi novinarji (Trenja ipd.). Pri opijatih tega problema ni, ker so legalni.


Jaz jim zamerim to, da s svojo neodzivnostjo dobesedno delajo iz ljudi hodeča trupla in pred temi potem bežijo kot pred napadalnimi zombiji.
Kar naenkrat ti ljudje ne dobijo ne svojega zdravnika ne kakršnekoli informacije od njega.

V bistvu čakajo da crknejo in nehajo delat težave ( postavljat vprašanja, čigava malomarnost jih je ubila itd).

Te stvari so za naše gospode zdravnike neugodne in se jih iozogibajo navaleiko in v tem niso prav nič drugačni od alternativcev.

Čim podvomiš v to, da iz tipove riti sije sonce, si nezaželen, ker imaš negativen odnos ( = sevaš negativno energijo ).
On the journey of life, I chose the psycho path.

DimmniBurek ::

Jaz bi poleg večjih doz vitaminov in mineralov, dodal še glutamin in glukozamin. Poglej malo v trgovinah s športno prehrano. Ponavadi dobiš vse to za ne prevelike solde.

Marijuana je pa itak zakon. Superhigh me je zakon dokumentarc. Priporočam ogled
There Is No Stronger Drug Than Reality

Jst ::

>V bistvu čakajo da crknejo in nehajo delat težave ( postavljat vprašanja, čigava malomarnost jih je ubila itd).

Ne bom na dolgo pisal, ampak v slo imajo nek sistem, ki je vsepovsod enak, tudi če vprašaš za drugo mnenje, za kar imaš pravico. Ta ti bo natvezil isto kot je natvezeno v "kartoteki," če pa omeniš karkoli, kar si se sam pozanimal iz storokovne literature, interneta,... dobeseden citat izrečen meni: "Za takšne težave imamo sistem in kamorkoli se boš obrnil, boš šel skozi enako kolesje."

Najbolj se splača, če imaš denar, iskati pomoč v tujini.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

nevone ::

Mah to je totalno bedno. Da vsa uradna zdravniška srenja ne more dati na seznam svojih zdravil in pripomočkov substance, ki je v bistvu že precej preizkušena. Bedno do konca. Vse priznanje uradni medicini za vse dosežke, ampak z ljudmi v kritičnih fazah pa delajo povsem brez občutka. Očitno morajo za svoje delo povsem zanemariti čustva.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Brane2 ::

Pri nas moraš skozi veliko filtrov. Od tega kar zna in zmore uradna medicina moraš odšteti davek na defektnost naših primadon, od tega potem še davek na politične odločitve sistema.

Tako dobiš nek teoretični učinek, do katerega pa nimaš dostopa, ker te s strani dela s strankami nihče ne jebe 5%.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

OChack ::

kar se vitaminov tiče, vitamin c v velkih količinah, pa še enki sm brav o makrobiotiki (veležitje) lahko mal pogoglaš, samo dost mi pa ni blo jasno.
glukozamina nebi jemav zaradi glukoze-sladkor ki ni primeren za take bolnike, glukozamin=glutamin+glukoza
Int€l inside, IDIOT Outside

Brane2 ::

Kot mi je bilo rečeno, rakave celice potrebujejo ogromno tako glukoze kot glutamina, torej se s tem najbrž ni pametno prenažirati.

Čeprav sta seveda eno in drugo nujno potrebna organizmu.

Če sem prav zasledil, se ravno zaradi tega priporoča telesna dejavnost. Da sicer te snovi vneseš v telo, da jih pa obremenjene mišice porabijo zase in da obremenitev mišic vleče kemijske mehanizme v smer porabe materiala za gradnjo mišic, ne pa razgradnjo zaradi zahtev rakavih celic.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Tear_DR0P ::

BTW
eva vertes na ted.com
na kratko povedano - govori o svojih razmišljanjih v zvezi z rakom - kako nastane in kako se ga znebiti. meni da so rakave celice le poblaznele izvorne celice, ki jih telo pozabi ustaviti.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

OChack ::

brane2, maš dokaj prov, rakaste celice porabijo 10x več beljakovin kot navadne, zato tok hitr rastejo
Int€l inside, IDIOT Outside

grex ::

Mah to je totalno bedno. Da vsa uradna zdravniška srenja ne more dati na seznam svojih zdravil in pripomočkov substance, ki je v bistvu že precej preizkušena. Bedno do konca. Vse priznanje uradni medicini za vse dosežke, ampak z ljudmi v kritičnih fazah pa delajo povsem brez občutka. Očitno morajo za svoje delo povsem zanemariti čustva.

o+ nevone

Najverjetneje govoriš o politiki, ker uradna medicina je to že dostikrat povdarila. Zdravnik kot posameznik, se pa noben ne bo izpostavljal, ker bo le žrtveno jagnje POPTVja.

In Brane, nikoli nisi skušal zamenjati zdravnika. Kirurgi pač niso za paliativno medicino, niti tega ne skrivajo - če te ne morejo operirat, za njih nisi zanimiv, ker se s tem ne ukvarjajo in tako je tudi prav. Zameriš jim lahko le, če ga niso ustrezno napotili.
««
«
1 / 17
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kanabis/konoplja/marihuana (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21429573 (24609) Uizi
»

Sistem medicinske konoplje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7013845 (7994) Spajky
»

Zakaj ni konoplja legalizirana? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21741839 (30108) jype
»

Nekateri pravijo, da trava zmanjšuje rakave tumorje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13931997 (28103) Smrekar1

Več podobnih tem